Onko olemassa parempaa ajankohtaa alkaa huolehtia henkilöstösi hyvinvoinnista kuin nyt? Kuten sanonta kuuluu: "On parempi ehkäistä kuin parantaa". Tuki- ja liikuntaelinsairaudet aiheuttavat työtehon laskua ja lisäävät sairauspoissaoloja. Alenna näitä riskejä tarjoamalla ergonomisia työpisteitä. Mitä on työpisteen ergonomia? Tietyn välineen käyttämistä ergonomisesti, ei väline itsessään. Jokainen väline täytyy mukauttaa käyttäjän tarpeiden mukaisesti. Ergonominen suunnittelu parantaa ryhtiä, vähentää lihasjännitteitä ja parantaa verenkiertoa. Se auttaa edistämään työntekijöidesi terveyttä.
Tutustu 10 välineeseen, joiden avulla voit varustaa toimistosi, työtilasi tai laboratoriosi:
- 1. Ergonominen toimistotuoli
- 2. Jalkatuki
- 3. Korotettava näytön alusta
- 4. Pidike asiakirjoille
- 5. Ergonominen näppäimistö
- 6. Pystyhiiri
- 7. Korkeussäädettävä työpiste
- 8. Työpistematto
- 9. Ergonominen työtuoli
- 10. Satulatuoli
1. Ergonominen toimistotuoli
Pitkäkestoinen istumatyö lisää selkäkivun riskiä. Ergonominen toimistotuoli mahdollistaa optimaaliset työskentelyolosuhteet kotona ja työpaikalla. Tuolit on suunniteltu tukemaan ja mukautumaan käyttäjän painon ja pituuden mukaan ja ne parantavat Koko kehon ryhtiä.
Toimistotuolit tulisi valita aktiviteetin mukaisesti. Jotta työpisteet täyttävät ergonomiset vaatimukset, pelkkä työtuoli ei riitä. Työpistettä täytyy täydentää jalkatuella ja korostettavalla näytön alustalla. Nämä elementit yhdessä mahdollistavat hyvässä asennossa työskentelyn.
2. Jalkatuki
Toinen tärkeä elementti ergonomisessa työpisteessä on se, että saat jalat tasaisesti lattialle. Jos pöytä ei ole säädettävä, työpisteeseen olisi hyvä lisätä jalkatuki, joka voi olla säädettävissä korkeuden ja asennon suhteen. Oikein asennettuna se purkaa jännitteitä, jotka välittyvät jalkoihin ja selkään.
Optimaalista mukavuutta varten löydät meiltä kattavasti erilaisia jalkatukia. Joissakin malleissa on väsymystä estäviä ja stressiä lievittäviä, hierovia alueita. Näillä pienillä yksityiskohdilla on merkitystä, kun luodaan miellyttävät työskentelyolosuhteet.
3. Korotettava näytön alusta
Yksi ergonomisen päätetyöpisteen perussäännöistä on näytön korkeus. Näytön yläosan tulisi olla silmien korkeudella. Korotettava näytön alusta mahdollistaa näytön korkeuden säätämisen käyttäjälle sopivaksi.
Kyseinen väline pakottaa pään pysymään ylhäällä kohti näyttöä ja se vähentää jännitteitä niskassa ja olkapäissä. Voit vähentää myös silmien kuormitusta säätämällä näytön kulman optimaaliseksi, jolloin silmäsi rasittuvat vähemmän.
4. Pidike asiakirjoille
Asiakirjapidike on tärkeä väline ergonomisessa työpisteessä. Tiedon syöttäminen dokumenteista luo lihasjännitteitä ja lisää huonoa ryhtiä. Asiakirjapidike asetettuna näppäimistön ja tietokoneen väliin vähentää silmien ja niskan rasitusta.
Nämä välineet eivät vie paljon tilaa. Perusversiot voidaan valmistaa kierrätettävistä ja kierrätetyistä materiaaleista. Voit myös helpottaa työntekijöidesi työntekoa valitsemalla jonkin ympäristöystävällisistä tuotteistamme.
5. Ergonominen näppäimistö
Ergonominen päätetyöpiste voidaan täydentää soveltuvalla näppäimistöllä. Ergonomisessa näppäimistössä ei tarvitse olla numeronäppäimiä, jolloin oikean käden ja hiiren välinen etäisyys vähenee. Vähentämällä liikelaajuutta voit vähentää tuki- ja liikuntaelinsairauksia.
Kirjanpitoa varten voit asentaa ulkoisen numeronäppäimistön, jos sellaiselle on tarvetta. Jotkut näppäimistöt ovat kaarevia, jolloin ranne saadaan miellyttävään asentoon. Kaksiosaiset näppäimistöt mahdollistavat kyynärpäiden lepuuttamisen.
6. Pystyhiiri
Klassinen hiiri voi aiheuttaa painetta verisuoniin ja ranteen alapuoliseen hermostoon. Tämä voi aiheuttaa rannekanavaoireyhtymän tai jännetulehduksen. Suosittelemme vahvasti pystyhiirien käyttämistä näiden riskien rajoittamiseksi. Ne on suunniteltu vahvistamaan ergonomista päätetyöpistettä. Sen muotoilu myötäilee käden luonnollista liikettä, jolloin jännitteet vähenevät.
Uuteen hiireen tottuminen voi viedä muutamia viikkoja. Suosittelemme myös vanhan hiiren käyttämistä osana muutosprosessia. Hiiri olisi hyvä valita käyttäjän käden koon mukaan, jolla varmistetaan optimaalinen mukavuus. Saatavilla on myös kaksikätisiä versioita.
7. Korkeussäädettävä työpiste
Pitkäkestoisella seisomisella tai istumisella on terveysvaikutuksia. Siksi korkeussäädettävä työpiste toimistoissa, vastaanotossa tai työpisteissä on tärkeä osa kokonaisuutta. Istumisen ja seisomisen välillä vaihteleminen vähentää selkä- ja niskakipujen riskiä.
Tuolit, neuvottelupöydät ja työpisteet ovat kaikki saatavilla korkeussäädettävänä versiona. Manuaalinen tai sähköinen säädettävä työpöytä mahdollistaa nopeat asennonvaihdot.
8. Työpistematto
Ergonomisen työpisteen järjestäminen teollisessa ympäristössä, kuten laboratoriossa, vaatii usein työpistematon. Pitkäkestoinen seisonta heikentää verenkiertoa ja aiheuttaa suonikohjuja. Se nostaa myös kantapäiden kiputilojen ja alaselkäkipujen riskiä.
Työpistematto parantaa jalkojen mikroliikettä ja auttaa jakamaan painoa tasaisemmin. Seisonta on stressaavaa koko keholle. Siksi on tärkeää varustaa työpisteet erilaisilla pöydillä ja korkeussäädettävillä tuoleilla, jotta työasennon vaihtaminen on mahdollista.
9. Ergonominen työtuoli
Työpisteen ergonomia verstaalla tai laboratoriossa vaatii oikeanlaiset tuolit. Huono ryhti kehittyy salamannopeasti. Käytännöllisten ja mukavien tuolien käyttäminen vähentää tuki- ja liikuntaelinsairauksien riskiä.
Työpistetuoli on sekä vakaa että joustava. Se mahdollistaa tarkan työn eikä rajoita liikettä. Sen korkeus mukautuu sekä työpisteen että käyttäjän mukaisesti.
10. Satulatuoli
Satulatuoli suunniteltiin vähentämään istumisesta aiheutuvia terveysongelmia. Se korjaa lantion asentoa, jolloin selkärangan asento pysyy oikeana. Jalkojen asento parantaa verenkiertoa alemmissa raajoissa.
Se mukautuu liikkeeseen, ei päinvastoin. Eteenpäin tai sivulle nojaaminen on helpompaa koko keholle. Tämä ergonominen istuin sopii erityisen hyvin laboratorioihin. Voit käyttää sitä myös toimistossa ylläpitääksesi optimaalista työskentelyasentoa. Hetken säätämisen jälkeen huomaat tehon hyvin nopeasti.
Ergonomisen työpisteen suunnittelu huomioi eri käyttäjien yksilölliset tarpeet. Lisäksi liikuntarajoitteisten välineet luovat työympäristön, joka on ergonominen ja mukautettu vastaamaan liikuntarajoitteisten tarpeita. Tee työpaikan hyvinvoinnista yksi menestyksesi mittareista.